Masterclass Traumatologie


Op donderdag 25 en vrijdag 26 april 2019 vindt voor de achstemaal de jaarlijkse masterclass traumatologie plaats. Deze masterclass zal een geheel nieuw programma hebben.

Informatie
Van de medisch adviseur letselschade mag een bovengemiddelde kennis van de traumatologie verwacht worden. Maar ook een medisch adviseur AOV wordt met letsels geconfronteerd. Hoe vindt de behandeling van veel voorkomende letsels plaats en welke factoren hangen samen met de prognose? Welke relatie bestaat er met arbeidsmogelijkheden en hoe interfereert de behandeling met de re-integratie? Ontwikkelingen gaan snel. Welke nieuwe technieken zijn ontwikkeld en welke gevolgen hebben die voor eventuele restklachten?

Tijdens deze tweedaagse cursus zullen specifieke onderwerpen en achtergronden op het gebied van de traumatologie worden belicht door ervaren traumachirurgen. Naast aandacht voor basiskennis zullen capita selecta worden gepresenteerd om zo een update van de moderne traumatologie te bieden.

Ook in deze masterclass heeft u gelegenheid eigen casuistiek in te brengen en te bespreken.

Om de kennisoverdracht te optimaliseren zal deze masterclass een kleinschalig karakter hebben. Er kunnen zich maximaal 23 medisch adviseurs voor deze verdiepingscursus inschrijven.

Overzicht van onderwerpen

  • Bekkenfracturen
  • Osteoporose
  • Frailty
  • Illuminos
  • Lisfrancluxatie
  • humerusfracturen
  • Weke delen letsels

Docenten
Sven van Helden, traumachirurg
Dreas Karthaus, traumachirurg
Jorrit Harbers, traumachirurg
Jan Bernard Sintenie,
Joost de Graaf, traumachirurg
Peter Houpt, plastisch- en reconstructief chirurg

Kosten
De cursusprijs bedraagt €895. Bij de cursusprijs zijn het diner op donderdagavond en overnachting met ontbijt inbegrepen.

Accreditatie

Deze cursus is door het AbSg (ID nummer: 353867) geaccrediteerd voor 11 uur nascholing Verzekeringsgeneeskunde en Medische indicatiestelling en advisering (Arts voor Maatschappij en gezondheid).

Lokatie

De cursus zal georganiseerd worden op hotel-landgoed 'Het Roode Koper' te Ermelo. Deze locatie, verscholen in de bossen van Leuvenum, staat garant voor sfeer en intimiteit, en vormt daarmee de perfecte ambiance voor deze masterclass.

Vragen en opgave

Eventuele inhoudelijke vragen kunt u richten aan Frans van den Wildenberg. Vragen over opgave en organisatie kunt u richten aan Jan Buitenhuis. Voor het versturen van berichten via een contactformulier moet u eerst inloggen.

Het maximale aantal inschrijvingen is inmiddels bereikt. U kunt zich nog wel opgeven. U komt dan op de reservelijst.
U kunt zich opgeven voor de reservelijst via het opgaveformulier

Desk02 theme