De GAV

Masterclass Traumatologie

Masterclass Traumatologie

Op dinsdag 11 en woensdag 12 april 2023 vindt voor de negende maal de masterclass traumatologie plaats. Deze masterclass zal hetzelfde programma hebben als in 2019 en was oorspronkelijk gepland in april 2020, maar moest toen wegens corona worden geannuleerd.

Inleiders
Frans van de Wildenberg en Jan Buitenhuis

Inhoud
Van de medisch adviseur letselschade mag een bovengemiddelde kennis van de traumatologie verwacht worden. Maar ook een medisch adviseur AOV wordt met letsels geconfronteerd. Hoe vindt de behandeling van veel voorkomende letsels plaats en welke factoren hangen samen met de prognose? Welke relatie bestaat er met arbeidsmogelijkheden en hoe interfereert de behandeling met de re-integratie? Ontwikkelingen gaan snel. Welke nieuwe technieken zijn ontwikkeld en welke gevolgen hebben die voor eventuele restklachten?

Doelstelling
Kennis moderne traumatologie verkrijgen en inzicht krijgen in de relatie met prognose, arbeidsongeschiktheid en causaliteit. Tijdens deze tweedaagse cursus zullen specifieke onderwerpen en achtergronden op het gebied van de traumatologie worden belicht door ervaren traumachirurgen. Naast aandacht voor basiskennis zullen capita selecta worden gepresenteerd om zo een update van de moderne traumatologie te bieden.
U heeft tevens de gelegenheid eigen casuïstiek in te brengen en te bespreken.

Na deze cursus
Kent u veel voorkomende cq. de besproken majeure traumatische aandoeningen van het bewegingsapparaat, weke delen en zenuwstelsel, hun complicerende factoren, behandeling en herstel beloop.

Doelgroep
De cursus is gericht op nascholing van artsen werkzaam in private verzekeringen, m.n. letselschade, maar ook AOV. Leden van de GAV hebben voorrang bij inschrijving.

Aanvangsniveau/vooropleidingseisen
Opleiding verzekeringsgeneeskunde of Maatschappij & Gezondheid

Studiebelasting
Geen

Informatie over studiemateriaal
Tijdens de cursus wordt aanvullend studiemateriaal verstrekt.

Literatuur
Nvt

Programma

   • Weke delen letsels
   • Lisfrancfracturen
   • Humerusfracturen
   • Traumaopvang en organisatie traumachirurgie in Nederland
   • Pilonfracturen
   • Osteoporose
   • Distale femurfracturen
   • Halsletsel
   • Lisfrancfracturen

Docenten
Sven van Helden, traumachirurg
Wietse Zuidema, traumachirurg
Jorrit Harbers, traumachirurg
Jan Bernard Sintenie, traumachirurg
Joost de Graaf, traumachirurg
Frans van de Wildenberg, traumachirurg np

Kosten

De cursusprijs bedraagt €1095. Bij de cursusprijs zijn het diner op de eerste avond en overnachting met ontbijt inbegrepen.

Tijd
dag 1 – 10.00 – 18.30
dag 2 – 09:00 – 16:00

Locatie
Hotel Landgoed Het Roode Koper, Ermelo

Inschrijving 
Om de kennisoverdracht te optimaliseren zal deze masterclass een kleinschalig karakter hebben. Er kunnen zich maximaal 20 medisch adviseurs voor deze verdiepingscursus inschrijven. Inschrijven kan via de inschrijflink in rechter kolom (U dient ingelogd te zijn).

Accreditatie
Accreditatie voor 10 punten is toegekend onder nummer 504677 bij de ABSG.

Datum

11 - 12 apr 2023

Tijd

08:00 - 18:00
Het Roode Koper

Locatie

Het Roode Koper
Ermelo
Website
http://www.roodekoper.nl
De GAV

Organisator

De GAV
Inschrijven

Deze website maakt gebruik van cookies. Lees ons privacybeleid voor meer informatie. U accepteert de cookies door akkoord te gaan.