De GAV

Muntdam Symposium

Muntdam Symposium

De Toekomst van de Verzekeringsgeneeskunde

Save the date

Donderdag 9 december 2021

Op 9 december hoopt het Kenniscentrum Verzekeringsgeneeskunde (KCVG) u te ontvangen voor het jaarlijkse Muntendam Symposium met als thema “De toekomst van de verzekeringsgeneeskunde”.

UWV staat voor de uitdaging dat de vraag naar sociaal medische dienstverlening de komende jaren alleen maar zal toenemen. Ondanks inspanningen om meer artsen te werven en investeringen in opleiding en het behoud van verzekeringsartsen blijft de vraag hoger dan het aanbod. Daarom zijn ook andere oplossingen nodig, waar KCVG in de vorm van wetenschappelijk onderzoek aan bijdraagt.

De afgelopen jaren zijn diverse initiatieven gestart, zodat ook in de toekomst de verzekeringsartsen alle klanten goed kunnen bedienen. Zo zijn er ontwikkelingen gaande waarbij Sociaal Medische Centra worden ingericht en multidisciplinaire teams gezamenlijk zorgdragen voor de beoordeling en verzekeringsartsen een regierol hebben. Verder wordt onderzocht hoe nieuwe technologieën kunnen bijdragen aan een hogere kwaliteit en efficiëntie van het werk.

In een divers en gevarieerd programma worden tijdens het Muntendam Symposium de resultaten gepresenteerd van recente onderzoeksprojecten, die beogen verzekeringsartsen te helpen de uitdagingen in de toekomst beter het hoofd te kunnen bieden. Uiteraard is er daarnaast aandacht voor de onderzoekers, die hun promotieonderzoek binnen het KCVG uitvoeren.

Wij hopen u dit jaar weer als vanouds te kunnen ontvangen in de Rode Hoed in Amsterdam. De mogelijkheden voor een hybride vorm worden nog verkend. Mochten de regels het in december niet toelaten fysiek bij elkaar te komen, dan zal het Muntendam Symposium wederom online plaatsvinden.

 

Namens de organisatoren

Maaike Huysmans

Birgit Donker-Cools

Tialda Hoekstra

Datum

09 dec 2021

Tijd

13:00 - 17:00
Rode Hoed , Amsterdam

Locatie

Rode Hoed , Amsterdam
Rode Hoed , Amsterdam
KCVG

Organisator

KCVG
Website
https://www.kcvg.nl/nl/

Deze website maakt gebruik van cookies. Lees ons privacybeleid voor meer informatie. U accepteert de cookies door akkoord te gaan.