De GAV

Verzekeringsgeneeskunde gisteren en vandaag; en morgen?

Verzekeringsgeneeskunde gisteren en vandaag; en morgen?

SAVE THE DATE

NADERE INFORMATIE VOLGT

Met de veranderende verhouding tussen bedrijfsarts en verzekeringsarts, de aanstaande stroom van beoordelingen van zieke ZZP-ers en de moeite om nu al de aantallen te halen die UWV nodig acht en de discussie over taakdelegatie bevindt ons vak zich in woelig vaarwater. Dat is niet voor het eerst en mogelijk ook niet voor het laatst. De vraag naar de identiteit van ons vak en naar onze toekomst is vaker gesteld, met goede redenen.

Lechnerconsult en de NVVG stellen die vraag ook nu weer: op een symposium op 7 oktober 2021, getiteld: Verzekeringsgeneeskunde gisteren en vandaag; en morgen? De genoemde ontwikkelingen plaatsen we in een historisch perspectief met van daaruit een blik naar de toekomst. En we spiegelen ons aan vergelijkbare ontwikkelingen in de psychiatrie.

Hoe hebben de rollen van bedrijfsarts en verzekeringsarts zich in de verzuimbegeleiding ontwikkeld? Hoe stond de verzekeringsarts tegenover de administratieve organisatie en hoe staat die nu? Hoe heeft de positie van de psychiater zich in de GGZ ontwikkeld en wat leert ons dat?

Alan Ralston (psychiater), André Weel (bedrijfsarts), Jim Faas (verzekeringsarts) en Wout de Boer (verzekeringsarts) nemen u mee op een reis vanuit het verleden naar een aanzet voor de toekomst.

Dit symposium markeert ook de overgang van Wout de Boer van de gevalsbehandeling naar de geschiedenis van ons vak: hij bouwt het archief verzekeringsgeneeskunde op bij het Trefpunt Medische geschiedenis Nederland (www.tmgn.nl).

Met vriendelijke groet,
Bestuur NVVG

Datum

07 okt 2021

Tijd

09:30
Categorie
NVVG

Organisator

NVVG
Website
https://www.nvvg.nl/

Deze website maakt gebruik van cookies. Lees ons privacybeleid voor meer informatie. U accepteert de cookies door akkoord te gaan.