De GAV

Oproep praktijktest Richtlijn Depressie

Oproep praktijktest Richtlijn Depressie

Geachte collega,

Een van de thema’s van de Kwaliteitstafel is ‘richtlijnontwikkeling’. Een werkgroep ‘ richtlijnen’ heeft de opdracht om na te denken op welke manier we de implementatie van richtlijnen beter kunnen laten plaatsvinden.

Er is gekozen voor de ‘Richtlijn Depressie’ omdat deze relatief nieuw is en het een richtlijn is waarbij de NVAB, NVVG en de GAV bij betrokken zijn geweest.

Depressie is een van de grote veroorzakers van verzuim. Gebruik van de richtlijn vermindert het verzuim en bevordert het welbevinden van mensen. Aldus de richtlijn-commissie. Hoe meer artsen (vooral zij die werkzaam zijn op het terrein van arbeid en gezondheid) de richtlijn toepassen, hoe beter. Maar het daadwerkelijk inzetten van een richtlijn blijkt in de praktijk soms lastig.

De NVAB wil samen met u uitzoeken hoe dat makkelijker kan. Daarom nodigen wij u van harte uit voor de praktijktest Richtlijn Depressie . Daarmee leert u deze richtlijn goed te gebruiken in uw praktijk.

Voor deelname aan de training is accreditatie aangevraagd.

Er is nu een online aanmelding (inclusief uitleg) beschikbaar voor de gehele Praktijktest RL Depressie op de NVAB website:

https://nvab-online.nl/actueel/nieuws/praktijktest-richtlijn-depressie-d…

Als de link niet werkt dan kan het adres in de browser geplakt worden.

Namens het GAV bestuur
Viona Lapre-Utuma

Deze website maakt gebruik van cookies. Lees ons privacybeleid voor meer informatie. U accepteert de cookies door akkoord te gaan.