De GAV

GAV en NVVG standpunt opleiding tot verzekeringsarts

GAV en NVVG standpunt opleiding tot verzekeringsarts

In de afgelopen maanden hebben NVVG en GAV en hun beider onderwijscommissies samengewerkt aan het formuleren van een standpunt over de opleiding tot verzekeringsarts.

De opleiding tot geregistreerd verzekeringsarts zal toenemend onder druk komen te staan door de verwachte oplopende capaciteitstekorten. Hierdoor ontstaat bij uitvoerende instellingen als het UWV, maar ook bij andere werkgevers de begrijpelijke wens om te bezien of het allemaal niet korter en goedkoper kan. Zo zijn er bijvoorbeeld ideeën over een ‘verkorte’ tweejarige opleiding en terugkeer naar een profielopleiding. Dat zou kunnen betekenen dat de opleiding tot specialist verzekeringsarts niet meer is gegarandeerd. “Penny wise, pound foolish?” Wij blijven als beroepsverenigingen pal staan voor een kwalitatief hoogstaande en ongedeelde opleiding en registratie voor alle op het gebied van de verzekeringsgeneeskunde werkzame artsen. Lees hier het gezamenlijk opgestelde standpunt.

 

Deze website maakt gebruik van cookies. Lees ons privacybeleid voor meer informatie. U accepteert de cookies door akkoord te gaan.